Recepten met aardpeer
Geroosterde radicchio met aardpeerstoemp
Begin eerst aan de stoemp. Neem hiervoor dezelfde hoeveelheid aardpeer als aardappel.
Zet een ruime pot op een zacht vuur en stoof hier een grof gesneden ui in aan met een snuif zout en 2 laurierblaadjes. Ondertussen schrob je de aardperen schoon onder stromend water.
Je kan er voor kiezen om ze te schillen maar dit moet zeker niet.
Snijd ze in grove stukken en stoof ze mee aan met de ui van zodra deze begint te kleuren.
Schil nadien ook de aardappelen, snijd ze in grove stukken en stoof ze mee aan met de aardpeer.
Giet tot 3 cm water in de pot en laat rustig garen onder deksel.
Controleer regelmatig zodat de groenten niet aanbakken.Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de kroppen radicchio in 4 partjes en verdeel ze over een bakplaat met een vel bakpapier.
Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.Als de aardpeer en aardappel bijna gaar zijn, schuif je de radicchio 15 minuten in de oven.
Als de groenten helemaal gaar zijn, haal je het deksel van de pot zodat het vocht kan verdampen.
Als het vocht bijna verdampt is, ‘stoemp’ je de groenten tot een smeuïge puree.
Je kan de puree smeuïger maken door olie, boter of melk toe te voegen.
Kruid af met peper en zout en meng er eventueel vers bladgroen onder.Serveer de puree met de geroosterde radicchio en eventueel wat vers geroosterde noten.